Taikatiimi

Anu Hanhela

+358 44 307 6682, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ratsastusterapeutti SRT (2017)
Toimintaterapeutti AMK (2012)

Olen Anu, yrityksen perustaja ja tallin omistaja. Ennen yrittäjyyttä työskentelin toiminta-terapeuttina Oulun yliopistollisessa sairaalassa mm. lasten neurologian-, ja reuman-, osasto-ja poliklinikkatyössä, sekä aikuisten neurologian ja -vaativan kuntoutuksen osastoilla. Työ moniammatillisissa tiimeissä ja erilaisten asiakkaiden kanssa loivat vahvan näkemyksen kuntoutuksen kentästä ja kuntoutumiseen vaikuttavista tekijöistä. 

Terapiassa koen tärkeänä asiakkaan äänen kuulemisen, luottamuksellisen vuorovaikutussuhteen ja tavoitteellisuuden. Iso rooli on myös kuntoutujan perheen ja muun lähiyhteisön kanssa tehtävällä yhteistyöllä, jotta terapiassa saavutetut taidot siirtyvät osaksi jokapäiväistä arkea. Ratsastusterapiassa korostuu edellä mainittujen seikkojen lisäksi kuntoutujan ja terapiahevosen välinen vuorovaikutus, niin tunne-kuin liikevuorovaikutuksenkin osalta.

Merkittävimmät voimavarani ovat perheeni, hevoset ja ystävät. Perheeseeni kuuluu kolme kouluikäistä lasta, sekä mieheni Jarkko. Hevosten omistamisesta, hoitamisesta ja ratsastamisesta minulle on karttunut reilun 30 vuoden kokemus. Ratsastan ja valmentaudun edelleen säännöllisesti.

Lisäkoulutukset:
- Tartu toimeen  2018
- Promoting Participation in Children with Autism 2015
- Sensory Processing Measure SPM 2015
- MAP-Miller Assessment for Preschoolers 2014
- Sensomotoristen valmiuksien strukturoitu havainnointi 2014
- M-Fun Miller Fuction & Participation Scales 2013
- Tradenomi 2000

Eeva-Maria Rahkamaa

+358 44 230 7116, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimintaterapeutti AMK (2001)

Olen Eeva-Maria, olen työskennellyt toimintaterapeuttina perusterveydenhuollossa, erityissairaanhoidossa, erityiskoulussa sekä yksityisen puolen avoterapiaa tarjoavissa yrityksissä. Olen työskennellyt etupäässä lasten ja nuorten parissa. Haluan alati kehittyä työssäni ja syventää osaamistani myös kaikilla muilla elämän eri alueilla.

Terapiassa minulle tärkeintä on jokainen kohtaaminen ja hetki, yhteys ja turvallisen vuorovaikutuksellisen luottamussuhteen luominen. Ajattelen, että asiakkaan toimijuutta ja kuntoutumista edistävät tarkoituksenmukaisen toiminnan lisäksi hänen vahvuuksiensa ja voimavarojensa hyödyntäminen. Eräs asiakkaani totesi kerran minulle, että: “Teet sydämelläsi töitä”.

Hevoset ovat kuuluneet elämääni lapsesta saakka. Nykyisin olen ratsastuskoulu Taikatallin vakiotuntiratsastaja.

Lisäkoulutukset:
- Meneillään SEAL (SoulTeam Equine Assisted Learning) Vaativien vuorovaikutustaitojen koulutus
- SEAL (SoulTeam Equine Assisted Learning) Psykologisen turvallisuuden valmennus 2018
- Mieli, keho ja tunteiden säätely 2018
- Graafisen suunnittelijan tutkinto 2014 - 2015
- Valokuvaajan ammattitutkinto (VAT) 2013
- Rentoutusohjaajan lisenssi 2012 - 2013
- SPM - Sensory Processing Measure 2013
- Voimauttavan valokuvan ammatilliset erikoistumisopinnot 2009 - 2012
- Theraplay 2012
- Hallittu hoidollinen rajoittaminen ja aggressiivisen henkilön kohtaaminen 2010
- Haastavasti käyttäytyvän lapsen tukeminen 2010
- Sensory Integration Therapy  and Practice 2009
- Voimauttava valokuva ammatillisen kasvun ja kasvatustyön välineenä 2008 - 2009
- New Developments in Sensory Integration Based Occupational Therapy 2008
- Motivoitu käden käyttö 2007
- Lasten motoristen ja sosiaalisten taitojen kehittäminen SDM-menetelmällä 2007
- Autismi ja sensorisen integraation terapia 2007
- Ratkaisukeskeisyyden ydintaidot 2007
- Sensorisen integraation teoria ja terapia 2006 - 2007
- Regulatory Sensory Processing Disorders
- Aistitiedon käsittelyn ongelmat 2006
- Kehityksen ja oppimisen ongelmien neuropsykologiaa 2005
- Autismin kirjon varhaiskuntoutus 2004
- Muksuoppi 2004
- Sosiaali- ja terveysalan lisäkoulutus (oppisopimus) 2003 - 2004
- SCERTS-malli 2002

Kati Marjala

+358 44 240 8142, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Psykiatrinen sairaanhoitaja
Ratsastusterapeutti SRT

Olen Kati, tarjoan psykiatrista ratsastusterapiaa Oulun alueella lapsille, nuorille ja aikuisille asiakkaille. Monipuolista työkokemusta psykiatrisesta hoitotyöstä minulla on 20 vuotta eri ikäryhmien hoidosta ja kuntoutuksesta avo-ja laitoshoidossa. Olen myös Mindfulness-tunnetaitovalmentaja.  Tietoinen läsnäolo ja siihen liittyvät harjoitteet ovat olennainen osa minun toteuttamaa ratsastusterapiaa. Minulla on paljon kokemusta ja erillisiä täydennyskoulutuksia liittyen kokonaisvaltaiseen kehotyöskentelyyn sekä esimerkiksi traumatisoituneiden asiakkaiden hoidon ja kuntoutuksen tukemiseen. Opiskelen psykoterapeutiksi Oulun yliopistossa.

Toimin Pikkaralassa Ratsukortes oy:n yksityistallilla, Lossinrannantie 31. Talliympäristö on rauhallinen maalaismaisema jossa on ratsastuskenttä ja maneesi, sopivan vaihteleva maasto ja turvalliset ratsastusreitit.

Terapiahevosina minulla on vuonna 2000 syntynyt suomenhevosruuna Vertti ja v.2010 syntynyt Norjalainen kylmäverinen ruuna Fakse. Ratsastusterapiahevonen on tehtäväänsä koulutettu ja luonteeltaan mukavan rauhallinen terapiatyöskentelyyn soveltuva.

Jarkko Hanhela

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Olen Jarkko Hanhela, Anun aviomies ja tallin rakentaja. Olen kokopäivätöissä muualla, mutta hommia tuntuu tallilla riittävän minullekin. Tallin perustaminen tuntui luontevalta jatkolta Anun sukutilan maille yrittäjyyden polulle lähtemistä mietittäessä. Hyvän suunnittelijan kanssa kinkkisistäkin vaiheista tallin rakentamisessa selvittiin. Rakennustyöt kestivät noin kaksi vuotta. Yöunet meinasivat jäädä vähiin rakentamisen aikana, mutta on ollut hieno huomata että tilat toimivat ja muuntuvat monenlaisiin tarpeisiin. Vapaa-ajalla pelaan jääkiekkoa ja toimin juniorijoukkueen valmennushommissa. 

Sanna Keto

+358 44 984 0735, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimintaterapeutti AMK (2001)
Työnohjaaja

Hei olen Sanna, toimintaterapeutti sekä työnohjaaja. Olen siirtynyt Taikaterapiat Oy: palvelukseen kesäkuussa 2019 ja sitä ennen olen reilun 10 vuoden ajan toiminut yksityisellä puolella toimintaterapeuttina. Valmistunut olen toimintaterapeutiksi vuonna 2000. Olen myös valmistunut työnohjaajaksi vuonna 2016 ja toteuttanut niin yksilö-kuin ryhmämuotoisia ohjauksia valmistumiseni jälkeen. Nautin molemmista ammateistani ja työotteessani näkyy kannustava ja eteenpäin vievä, ratkaisukeskeinen sekä tavoitteellinen työskentely, voimaantumista, naurua ja hyvää mieltä unohtamatta.

Toimin kaiken ikäisten asiakkaiden parissa ja teen tiivistä yhteistyötä asiakkaideni lähiverkostojen kanssa. Neurologiset asiakkaat, yläraajakuntoutus ja kipuasiakkaat ovat erityisosaamistani.

Vapaa-ajallani joko
liikun itse, kannustan kentän laidalla harrastavia lapsiani tai valmennan eri joukkueissa ja lajeissa nuoria urheilijoita, joka on myös oma mielenkiintoni ja harrastukseni oman, pitkän yleisurheilutaustani jälkeen.

Oikeastaan olen aloittanut heti nuorena ryhmien ohjaamisen ja valmentamisen, josta kumpuaa myös halu työskennellä ja olla ryhmien parissa esimerkiksi työnohjaajana. Työssäni tuen asiakkaitani sekä urheilijoitani kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin huomioimalla levon, ravinnon ja liikkumisen merkityksen.

Taikaterapiat tarjoaa minulle uuden hyvän mahdollisuuden hyödyntää tallin kaunista, rauhoittavaa ja mielenkiintoista ympäristöä sekä myös eläimiä osana terapiaa. Tunnen tallin hepat ja ponit jo entuudestaan, kun tyttöni on
muutaman vuoden harrastanut tallilla ratsastamista ja olen päässyt tutustumaan lähemmin hevosmaailmaan. Myös kevään aikana perheemme on kasvanut pienoisella koiralla, joka on ilostuttanut ja lumonnut koko poppoon olemassaolollaan. Nähdään ja tavataan hymyssä suin terapian merkeissä touhuten tai työnohjauksissa voimaantuen.

Anna Markus

+358 44 231 4180, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ratsastuksenohjaaja

Moi! Olen Anna ja toimin Ratsastuskoulu Taikatallilla ratsastuksenohjaajana. Olen valmistunut Ylä-Savon ammattiopistosta Hingunniemestä keväällä 2018 ratsastuksenohjaajaksi.

Ennen Taikatiimiin liittymistä olen työskennellyt hevosalalla mm. Kansainvälisen tason esteratsastajan hevosenhoitajana Ruotsissa, Suomen maajoukkuevalmentajan tallilla tallityöntekijänä sekä pitänyt säännöllisesti omille asiakkailleni ratsastustunteja.

Hevosharrastuksen olen aloittanut n. 15 vuotta sitten itsekin ratsastuskoulussa. Vaikka meillä oli lapsuudessani omia hevosia, onneksi äiti vei minut ratsastuskouluun niin sai harrastukseni hyvän pohjan! Hevoskärpänen puraisi minua silloin ja samalla tiellä ollaan edelleen, harrastus on vain vaihtunut ammatiksi.

Opettajana olen kannustava ja määrätietoinen. Haluan nähdä oppilaideni kehittyvän, mutta pyrin myös pitämään treenaamisen mukavana ja rentouttavana. Mitään ei tarvitse tehdä verenmaku suussa pakosta! Haluan antaa jokaiselle oppilaalleni sen tunteen, että tunneille on mukava tulla oppimaan 😊

Ylläpidän omia taitojani valmentautumalla esteratsastuksessa vuokrahevosellani Bonamitilla, sekä läpiratsastan säännöllisesti meidänkin tuntihevosiamme! Vapaa-ajallani tykkään rentoutua, viettää aikaa kavereiden kanssa ja matkustella. Kämppikselläni on myös kaksi koiraa, joiden kanssa tulee touhuttua jonkin verran.

Ihmisenä olen helposti lähestyttävä, sosiaalinen ja ystävällinen. Tulen kaikkien kanssa toimeen ja olen auttavainen. Minulle saa aina tulla puhumaan tai kysymään jos jokin mietityttää, huolettaa tai tietysti juttelemaan saa tulla aina ihan muutenkin vain! 😊

 

 

Heidi Tuppurainen

+358 44 231 4180, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ratsastuksenohjaaja