Taikatiimi

Anu Hanhela

+358 44 307 6682, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ratsastusterapeutti SRT
Toimintaterapeutti AMK

Olen Anu, yrityksen perustaja ja tallin omistaja. Ennen yrittäjyyttä työskentelin toiminta-terapeuttina Oulun yliopistollisessa sairaalassa mm. lasten neurologian-, ja reuman-, osasto-ja poliklinikkatyössä, sekä aikuisten neurologian ja -vaativan kuntoutuksen osastoilla. Työ moniammatillisissa tiimeissä ja erilaisten asiakkaiden kanssa loivat vahvan näkemyksen kuntoutuksen kentästä ja kuntoutumiseen vaikuttavista tekijöistä. 

Terapiassa koen tärkeänä asiakkaan äänen kuulemisen, luottamuksellisen vuorovaikutussuhteen ja tavoitteellisuuden. Iso rooli on myös kuntoutujan perheen ja muun lähiyhteisön kanssa tehtävällä yhteistyöllä, jotta terapiassa saavutetut taidot siirtyvät osaksi jokapäiväistä arkea. Ratsastusterapiassa korostuu edellä mainittujen seikkojen lisäksi kuntoutujan ja terapiahevosen välinen vuorovaikutus, niin tunne-kuin liikevuorovaikutuksenkin osalta.

Merkittävimmät voimavarani ovat perheeni, hevoset ja ystävät. Perheeseeni kuuluu kolme kouluikäistä lasta, sekä mieheni Jarkko. Hevosten omistamisesta, hoitamisesta ja ratsastamisesta minulle on karttunut reilun 30 vuoden kokemus. Ratsastan ja valmentaudun edelleen säännöllisesti.

Lisäkoulutukset:
- Tartu toimeen  2018
- Promoting Participation in Children with Autism 2015
- Sensory Processing Measure SPM 2015
- MAP-Miller Assessment for Preschoolers 2014
- Sensomotoristen valmiuksien strukturoitu havainnointi 2014
- M-Fun Miller Fuction & Participation Scales 2013
- Tradenomi 2000

Sanna Keto

+358 44 984 0735, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimintaterapeutti AMK
Työnohjaaja

Hei olen Sanna, toimintaterapeutti sekä työnohjaaja. Olen siirtynyt Taikaterapiat Oy: palvelukseen kesäkuussa 2019 ja sitä ennen olen reilun 10 vuoden ajan toiminut yksityisellä puolella toimintaterapeuttina. Valmistunut olen toimintaterapeutiksi vuonna 2000. Olen myös valmistunut työnohjaajaksi vuonna 2016 ja toteuttanut niin yksilö-kuin ryhmämuotoisia ohjauksia valmistumiseni jälkeen. Nautin molemmista ammateistani ja työotteessani näkyy kannustava ja eteenpäin vievä, ratkaisukeskeinen sekä tavoitteellinen työskentely, voimaantumista, naurua ja hyvää mieltä unohtamatta.

Toimin kaiken ikäisten asiakkaiden parissa ja teen tiivistä yhteistyötä asiakkaideni lähiverkostojen kanssa. Neurologiset asiakkaat, yläraajakuntoutus ja kipuasiakkaat ovat erityisosaamistani.

Vapaa-ajallani joko
liikun itse, kannustan kentän laidalla harrastavia lapsiani tai valmennan eri joukkueissa ja lajeissa nuoria urheilijoita, joka on myös oma mielenkiintoni ja harrastukseni oman, pitkän yleisurheilutaustani jälkeen.

Oikeastaan olen aloittanut heti nuorena ryhmien ohjaamisen ja valmentamisen, josta kumpuaa myös halu työskennellä ja olla ryhmien parissa esimerkiksi työnohjaajana. Työssäni tuen asiakkaitani sekä urheilijoitani kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin huomioimalla levon, ravinnon ja liikkumisen merkityksen.

Taikaterapiat tarjoaa minulle uuden hyvän mahdollisuuden hyödyntää tallin kaunista, rauhoittavaa ja mielenkiintoista ympäristöä sekä myös eläimiä osana terapiaa. Tunnen tallin hepat ja ponit jo entuudestaan, kun tyttöni on
muutaman vuoden harrastanut tallilla ratsastamista ja olen päässyt tutustumaan lähemmin hevosmaailmaan. Myös kevään aikana perheemme on kasvanut pienoisella koiralla, joka on ilostuttanut ja lumonnut koko poppoon olemassaolollaan. Nähdään ja tavataan hymyssä suin terapian merkeissä touhuten tai työnohjauksissa voimaantuen.

Katja Korhonen

+358 44 230 7116, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimintaterapeutti AMK

Olen Katja, Oulun AMK:sta valmistunut toimintaterapeutti. Toimintaterapeutin työssä minulle on tärkeää rakentaa luottamuksellinen yhteistyö- ja vuorovaikutussuhde asiakkaan sekä hänen lähiverkostonsa kanssa. Aito läsnäolo, asiakkaan kuuntelu, yksilöllisyyden huomioiminen sekä tasavertainen työskentely ovat mielestäni onnistuneen terapian ytimessä. Terapeuttina olen empaattinen, rauhallinen ja läsnä oleva. Haluan mahdollistaa asiakkaan osallistumisen omaan arkeensa mielekkäällä tavalla. Minulle on tärkeää asiakkaan omien voimavarojen ja vahvuuksien tukeminen sekä onnistumisen kokemusten mahdollistaminen.

Vapaa-aikaani vietän perheeni ja lapseni kanssa erilaisten liikuntaharrastusten parissa sekä luonnossa retkeillen. Erilaisten käsitöiden tekeminen on myös tärkeä rentoutumiskeino arjen keskellä. Kotonamme on ilahduttamassa myös kaksi pientä hamsteria. Taikaterapiat antaa mahdollisuuden hyödyntää rauhallista ja monipuolista maalaisympäristöä sekä eläimiä myös osana toimintaterapiaa.

Lisäkoulutukset:
- Gas-menetelmäkoulutus 2019
- Lapset Puheeksi-menetelmä 2017
- Merkonomi 2009
- Liikunnanohjauksen peruskurssi 2006 

Kati Marjala

+358 44 240 8142, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Psykiatrinen sairaanhoitaja
Ratsastusterapeutti SRT


Olen Kati, tarjoan psykiatrista ratsastusterapiaa Oulun alueella lapsille, nuorille ja aikuisille asiakkaille. Monipuolista työkokemusta psykiatrisesta hoitotyöstä minulla on 20 vuotta eri ikäryhmien hoidosta ja kuntoutuksesta avo-ja laitoshoidossa. Olen myös Mindfulness-tunnetaitovalmentaja.  Tietoinen läsnäolo ja siihen liittyvät harjoitteet ovat olennainen osa minun toteuttamaa ratsastusterapiaa. Minulla on paljon kokemusta ja erillisiä täydennyskoulutuksia liittyen kokonaisvaltaiseen kehotyöskentelyyn sekä esimerkiksi traumatisoituneiden asiakkaiden hoidon ja kuntoutuksen tukemiseen. Opiskelen psykoterapeutiksi Oulun yliopistossa.
Toimin Pikkaralassa Ratsukortes oy:n yksityistallilla, Lossinrannantie 31. Talliympäristö on rauhallinen maalaismaisema jossa on ratsastuskenttä ja maneesi, sopivan vaihteleva maasto ja turvalliset ratsastusreitit.
Terapiahevosina minulla on vuonna 2000 syntynyt suomenhevosruuna Vertti ja v.2010 syntynyt Norjalainen kylmäverinen ruuna Fakse. Ratsastusterapiahevonen on tehtäväänsä koulutettu ja luonteeltaan mukavan rauhallinen terapiatyöskentelyyn soveltuva.

Heidi Tuppurainen

+358 44 231 4180, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ratsastuksenohjaaja

Moikka! Mun nimi on Heidi Tuppurainen. Olen aloittanut hevostelun jo pikkutyttönä Ruotsissa asuessa ja siitä lähtien tähän hetkeen asti sama "heppahulluus" on jatkunut. Matkan varrella olen valmentautunu ja kilpaillut omilla hevosilla Suomessa. Valmistuin ratsastuksenohjaajaksi Ylä-Savon ammattiopistosta keväällä 2015. Opena olen iloinen ja kannustava. Nähdään! 

Satu Ikäläinen

Ratsastuksenohjaaja

Olen Satu, 35-vuotias ratsastuksenohjaaja ja fysioterapeuttiopiskelija Oulusta. Valmistuin ratsastuksenohjaajaksi Ypäjän Hevosopistolta jo vuonna 2009, mutta ratsastuksen opettamisen olen aloittanut jo 2000-luvun alkupuolella. Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt niin ratsastuskouluissa kuin yrittäjänäkin. Elämä vei joitakin vuosia myöhemmin Sveitsiin, jossa vietin vajaat neljä vuotta työskennellen sekä koulu- että esteratsastustalleilla. Opiskeluinto toi kuitenkin takaisin Ouluun ja opiskelemaan fysioterapiaa.
Opetuksessani kiinnitän erityistä huomiota istuntaan ja apujen käyttöön ja minulle on tärkeää, että ratsastajat ymmärtävät myös teorian harjoiteltavien asioiden takana. Oma lajini on ollut aina kouluratsastus ja siinä on tullut jonkun verran kilpailtuakin. Minulla on oma 11-vuotias puoliveriruuna Käpy, jonka kanssa valmentaudun niin este-kuin kouluratsastuksessa ja siihen meneekin suurin osa vapaa-ajastani.

Jarkko Hanhela

+358 40 747 0089, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Olen Jarkko Hanhela, Anun aviomies ja tallin rakentaja. Olen kokopäivätöissä muualla, mutta hommia tuntuu tallilla riittävän minullekin. Tallin perustaminen tuntui luontevalta jatkolta Anun sukutilan maille yrittäjyyden polulle lähtemistä mietittäessä. Hyvän suunnittelijan kanssa kinkkisistäkin vaiheista tallin rakentamisessa selvittiin. Rakennustyöt kestivät noin kaksi vuotta. Yöunet meinasivat jäädä vähiin rakentamisen aikana, mutta on ollut hieno huomata että tilat toimivat ja muuntuvat monenlaisiin tarpeisiin. Vapaa-ajalla pelaan jääkiekkoa ja toimin juniorijoukkueen valmennushommissa.